Mēs parasti aplejam gaļu ar aukstu ūdeni, sagaidām, kad uzvārās un tūlīt pat sākam ņemt nost putas. Putas, kas veidojas buljona virspusē ir nekas cits, kā olbaltumvielas.
Sasilstot aukstajā ūdenī izšķīst olbaltumvielas un minerālsāļi, bet, ja gaļu ieliek verdošā ūdenī, tad šīs vielas paliek pašā gaļā.
Ja jūs vāriet gaļu un jums nav vajadzība pēc sātīga buljona, tad liekat to vārīt verdošā ūdenī, bet, lai iegūtu lielisku buljonu, tad sāciet gaļu vārīt aukstā ūdenī. Nesteidziet noņemt putas, jo tās ir ļoti vērtīgas buljonam. Starp citu, lai putas jūs lieki netracinātu, iemetiet buljonā pusi sīpola, tas neļaus putām pacelties.
LASI VĒL: Gaļas sacepums. Manas mammas iemīļotākā recepte. Nevienas svinības nenotiek bez šī ēdiena!
Putas var būt baltas (dēļ olbaltumvielām) un arī tumšas. Takā lemiet paši, ņemsiet jūs tās nost, vai arī neņemsiet.
Un vēl dažas viltības pagatavojot zupu:
Viltības uzzināsiet, ja lasīsiet raksta turpinājumu nākošajā lapā
[…] LASI VĒL: Esat modri! Ja vārot gaļu veidojas liels daudzums putu, tad… […]